Up coming

<<  <  November 2022  >  >>
 Mon  Tue  Wed  Thu  Fri  Sat  Sun 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Stay Connected

Join our mailing list and stay informed of all the latest news and blog posts!

Get Social

grasrot3

Mötet startade med att välja Nils Nilsson som mötesordförande. Nedanstående är en sammanfattning av vad som avhandlades under mötet. För den som är intresserad, så finns alla dokument och protokoll från årsmötet att läsa på klubben.

Välmående klubb

grasroten2017Våra supporters spel på Svenska Spel och Gräsroten gav klubben 3 210 kr för 2017. Tack till alla er som valde SPARTACUS när ni spelade. Om du vill veta hur du kan stödja SPARTACUS när du spelar på Svenska Spel så klicka på bilden.SPARTACUS är för närvarande en välmående klubb. Vi gjorde ett bra resultat för 2017, och överlägset störst intäktsgivare är klubbens egen cup, Viking Cup, som svarade för nästan 25% av klubbens intäkter. Inkomsterna från cupen är helt avgörande för att vi skall kunna bedriva och utveckla en meningsfull verksamhet.

Överskottet från Viking cup används tex för att täcka kostnaderna för resor till och från matcher och andra evenemang. Styrelsen beslutade att en del av resultatet skall avsättas och fonderas för ett framtida gym i klubbens lokaler.

Andra viktiga intäkter för klubben är försäljning av kläder, mat, dryck och godis, samt medlems- och träningsavgifter.

SPARTACUS har under 2017 haft ett ökande antal betalande medlemmar, varav ca hälften är ungdomar. Mycket av klubbens arbete har gått ut på att stötta ungdomsverksamheten, och att stödja och utöka antalet ungdomsledare. För klubbens långsiktiga fortlevnad och framgång är det viktigt att ungdomsverksamheten ökar och utvecklas.

Socialt

Klubbens medlemmar har genom sitt positiva förhållningssätt, och sin genuina vilja till att bidra med idéer och förslag till praktiskt genomförande gjort att klubbens verksamhet har utvecklats i positiv riktning.

Under 2017 har vi anordnat grilltillstälningar, städdagar, besök på bingolotto, matchvisning i klubbstuga och filmkvällar för ungdomarna. Efter varje hemmamatch har vi serverat mat och haft socialt umgänge på klubben, såväl vid seniormatcher som minifestivaler.Vi har medvetet försökt skapa en homogen grupp och en vilja att träffas även utanför träningen i syfte att behålla spelare och skapa starkare lag- och klubbkänsla.

 Styrelsen 2018

På årsmötet valdes också ledamöterna till 2018 års styrelse.

MariaLOrdf2018Maria Lundquist - SPARTACUS ordförande för 2018Maria Lundquist - Ordförande (ny)
Nils Nilsson - Ledamot (ny)
Chrisopher Bohman - Ledamot (sittande)
Anita Qvarnström - Ledamot (sittande)
Anneli Gustavsson - Ledamot (sittande)
Alexander Eliasson - Ledamot (sittande)
Emil Telsgård - Suppleant (ny)

Maria är en gammal rugbyspelare från den tiden när ett försök bara gav 4 poäng, och hon har varit aktiv i klubben i flera år redan. Vi som känner Maria är väldigt glada och nöjda att hon nu är ordförande, och vi är säkra på att hennes arbete i styrelsen mm kommer att utveckla klubben både organisatoriskt och sportsligt. Maria är SPARTACUS första kvinnliga ordförande.

Framtiden

Styrelsen presenterade också ett dokument (verksamhetsplan) som beskriver vilka mål prioriteringar som klubben kommer att arbeta efter i år.   

"Klubben skall under 2018 arbeta med prioritering på att utveckla sin organisation, ytterligare stabilisera ekonomin och öka antalet deltagare i vår verksamhet. Alltid med stort fokus på att skapa kamratskap, rörelseglädje och klubbkänsla!!"

För att nå dit måste klubben utveckla sin administrativa kapacitet, dvs vi behöver att bli fler som engagerar sig i klubbens aktiviteter. Organisationer för tex städning och materialhantering måste skapas/förbättras, och runt varje lag skall det finnas en organisation som sköter varje lags planering och organisering, och som rapporterar direkt till styrelsen.

Heltidscoacher

Klubben hoppas att på några års sikt kunna finansiera heltids eller deltidscoacher, och kommer att påbörja en utredning om förutsättningarna för detta.

Social verksamhet

Den sociala verksamheten är väldigt viktig i alla rugbyklubbar. SPARTACUS vill utveckla den som ett sätt att värva/behålla våra ungdomsspelare. Klubblokalen skall vara ett nav i all verksamhet, där det finns många möjligheter till aktiviteter för alla åldersgrupper.

För våra ungdomar kommer vi att fortsätta att utveckla vår sociala plattform. Det är viktigt att skapa ett forum där de kan träffas och umgås även vid sidan av rugbyn genom olika aktiviteter, typ Bingolottobesök och filmkvällar. Detta gör klubben mer attraktiv och förhoppningsvis behåller vi en större del av de som börjar.

Ekonomi

Även om SPARTACUS för tillfället har en sund ekonomi, så kräver klubbens planer på en utvidgning av verksamheten också att intäkterna ökar. Funderingar finns på att hyra ut klubblokalen till externa grupper för fester etc. Vi behöver också öka antalet sponsorer och intäkter som de ger. Att öka effektiviteten när det gäller att få in Medlemsavgifter och träningsavgifter kommer att prioriteras under det kommande året. I princip behöver alla områden där vi idag får in intäkter att öka i antal och storlek.

Viking cup kommer under överskådlig tid att vara en av klubbens viktigaste inkomstkällor och visionen är att utveckla den i alla led. Fler deltagare, större organisation och fler spelplatser är några områden som vi tittar på idag. En 'internationalisering' av cupen, med klubbar från vårt närområde planeras. Vi behöver också ha fler aktiviteter än idag som kan generera intäkter. 

50-årsjubileum

Den 18 Oktober 1968 bildades Spartacus Rugby Union Football Club av Göran Olsson. Det betyder att vi i år firar 50-årsjubileum och kommer att fira detta stort. Seniorerna kommer att åka på en jubileumstour till Manchester, England. Klubben kommer att ta fram en speciell jubileumsmatchtröja som vi kommer att spela i under 2018. Det kommer också att finnas slipsar och vimplar med jubileumsmotiv. Vidare kommer klubben att anordna en stor årsfest där många gamla spelare spåras upp och bjuds in. Under året kommer vi också att ha familjegrillfester för ungdomar och seniorer samt deras familjer. Det finns också flera andra klubbar i Sverige som fyller 50 år i år, och ambitionen är att spela en eller ett par jubileumsmatcher under året.

 

 

 

Site Disclaimer

bottomlogos 2

The content provided on this homepage is the property of Spartacus Rugby and affiliated partners.
All images and content (C) Spartacus RUFC.

Contact Us

Contact Us

We're excited to hear from you!

You can contact us via our Contact Page. If you'd prefer to give us a ring you can always call us at: +46 (0)725 16 50 19

Our Address

Gamla Lexbyvägen 12 433 31 Partille, , Sverige

Get Social

Newsletter Subscribe