012Ungdomssatsning

Svenska Rugbyförbundets satsning på ungdomsrugby fortsätter, och i dagarna har truppen för Sveriges F18 7's lag annonserats. SPARTACUS är väldigt stolta över att kunna konstatera att SPARTACUS-spelaren Lucy Heckeman är en av de tolv spelare som skall åka till London och spela i världens största skolturnering Roslyn Parks sevens. 

Målmedvetenhet och engagemang

Vi gratulerar Lucy till uttagningen, och håller tummarna för att det går bra för henne i sin första Internationella turnering i de Svenska färgerna. Hennes målmedvetenhet och engagemang har varit en källa till inspiration för många i klubben, och SPARTACUS flickspelare är med i många av förbundets och regionens satsningar.

Förutom Lucy kommer följande spelare att deltaga: 

Vanesa Adok, Linköping
Madeleine Belanger, Erikslund
Elise Berndtson, Pingvin
Zoe Birgersson, Malmö
Moa Krantz, Enköping
Emma Larsson, Borås
Stina Marberg, Wexio/Kalmar
Hannah Persson, Malmö
Amanda Swartz, Linköping
Matilda Toresäter, Enköping
AnnaBel Ventonen, Trojan

7 000 ungdomsspelare

Turneringen Roslyn Parks 7's är en 7-mannaturnering och har spelats utan uppehåll sedan 1939. Varje år deltar 7 000 pojkar och flickor, och F18 spelar fredag den 23 Mars. Turneringen startades av 16 st skolor i området, och nästan alla av dem är fortfarande med och tävlar. 1998 fick de första F18 lagen vara med, och i årets turnering har 48 st F18 lag anmält sig.

Vi önskar Lucy lycka till och ser med spänning fram emot att följa henne och resten av det svenska laget!

Roslyn Parks 7's är en 'uppvärmningsturnering' inför kommande EM. Innan EM kommer ytterligare ett träningsläger att genomföras, så EM-laget kommer att tas ut först efter det lägret.

Get in the mood for the Rosslyn Park Sevens from Rosslyn Park National Schools 7s on Vimeo.